Enigma FIT BOX ul. Krakowska 61, 39-200 Dębica
Menu

Dieta Standard

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Ryż zapiekany w mleku kokosowym z wanilią i wiśniami

Drugie śniadanie:

Zupa fasolowa z majerankiem

Obiad:

Cytrynowy kurczak na ostro z chili z ryżem basmati i surówką

Podwieczorek:

Racuszki z jabłkami i cynamonem, jogurt miodowy, orzechy włoskie

Kolacja:

 Papryka faszerowana warzywami i mięsem wołowo-wieprzowym , dip pomidorowy

 

Śniadanie:

Pasztet z cukinii, tzatziki, pieczywo

Drugie śniadanie:

Lekkie musli amarantusowe z jogurtem naturalnym, świeżymi owocami i chipsami bananowymi

Obiad:

Buraczki na ciepło z Kasza jęczmienna perłowa, Pulpeciki z indyka

Podwieczorek:

Brownie z malinami.

Kolacja:

Sałatka nicejska z jajkiem i tuńczykiem

 

 

Śniadanie:

Jajka w papilotach, zapiekane z warzywami, pieczywo żytnie.

Drugie śniadanie:

Sałatka z burakiem, serem feta i rukolą, krem balsamiczny

Obiad:

Spaghetti pełnoziarniste al limone ze szparagami i kurczakiem chilli.

Podwieczorek:

Fit sernik stracciatella z musem malinowym.

Kolacja:

Pikantna zupa marokańska z ciecierzycą.

Śniadanie:

Placki kukurydziane z jajkiem sadzonym i warzywami

Drugie śniadanie:

Hummus paprykowy z bajglem i świeżymi warzywami

Obiad:

Ognisty kurczak w sosie piri piri , Ryż brązowy, Sałatka

Podwieczorek:

Brownie z batata

Kolacja:

Ratatuj warzywne z soczewicą

Śniadanie:

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym, pieczywo

Drugie śniadanie:

Arbuz

Obiad:

Kotleciki z halloumi, cukinii i groszku , mini sałatka grecka, pieczone ziemniaki, Sos tzatziki z miętą (ST)

Podwieczorek:

Hummus czekoladowy z pistacjami , pieczywo pełnoziarniste, chrupkie

Kolacja:

Strogonow wegetariański z pieczarkami i papryką, bułka grahamka.

Śniadanie:

Jaglanka kokosowa z czekoladą

Drugie śniadanie:

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

Obiad:

Kurczak w sosie słodko – pikantnym z kaszą kuskus z cieciorką

Podwieczorek:

Twarożek na słodko

Kolacja:

Tagliatelle z cukinią, mascarpone i suszonymi pomidorami

 

 


Menu

Dieta Low Carb

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jajecznica z szynką, pomidorem i szczypiorkiem, pieczywo razowe

Drugie śniadanie:

Placki z jabłkami z jogurtem kakaowym i orzechami włoskimi

Obiad:

Cytrynowy kurczak na ostro z chili z ryżem basmati i surówką z kalarepą i rzodkiewkami

Kolacja:

Zapiekanka wegetariańska z porem i pomidorkami koktajlowymi

Śniadanie:

Zapiekanka jajeczno-cukiniowa z kurczakiem i koperkiem, dip pomidorowy

Drugie śniadanie:

Muffinki owsiane z malinami z serkiem jagodowo-czekoladowym

Obiad:

Roladki z indyka faszerowane brokułem podane z kaszą orkiszową, sosem serowym i surówką z pomidora

Kolacja:

Sałatka nicejska z jajkiem i tuńczykiem

 

 

Śniadanie:

Jajka w papilotach zapiekane z warzywami, pieczywo żytnie.

Drugie śniadanie:

Sałatka z kalafiorem i bobem z prażonymi pestkami dyni i grzanką

Obiad:

Wieprzowina po chińsku z mango z kaszą pęczak i surówką z białej kapusty

Kolacja:

Leczo z kurczakiem

Śniadanie:

Zestaw śniadaniowy z serem żółtym, kiełbasą żywiecką, ogórkiem świeżym i papryką

Drugie śniadanie:

Koktajl białkowy malinowo-truskawkowy

Obiad:

Burger wołowo-wieprzowy z sosem BBQ, pieczonymi batatami i surówką z pekinki

Kolacja:

Szarpana wieprzowina z hummusem z awokado i pomidorkami

Śniadanie:

Mix śniadaniowy z białym serem, warzywami i pestkami dyni, keto bułki

Drugie śniadanie:

Zupa botwinkowa z jajkiem i śmietaną koperkową

Obiad:

Pieczona sola na szpinaku z pieczonymi batatami z rozmarynem i salsą paprykową

Kolacja:

Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, suszonymi pomidorami i zielonym pesto

Śniadanie:

Wytrawne pancakes z cheddarem z dipem pietruszkowym i warzywami

Drugie śniadanie:

Ciasto limonkowe

Obiad:

Pierś z kurczaka zapiekana pod porami z kaszą orkiszową i surówką z białej kapusty

Kolacja:

Pasta z wędzonej makreli z pieczywem i kiszonym ogórkiem


Menu

Dieta Economy

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Placki czekoladowe z jogurtem wiśniowym i prażonymi płatkami migdałów

Obiad:

Marokański tagine drobiowy z bulgurem i izraelską surówką z buraków i ziół

Podwieczorek:

Koktajl z ananasem, miętą i pomarańczą

Kolacja:

Sałatka grecka

Śniadanie:

Bułka pełnoziarnista z pastą jajeczno-serową z prażoną cebulką i ogórkiem

Obiad:

Kofta wieprzowa z dipem miętowym, kasza orkiszowa z belugą, surówka

Podwieczorek:

Fit sernik stracciatella

Kolacja:

Quesadilla meksykańska

Śniadanie:

Omlet pieczarkowy z oliwkami, dip szczypiorkowy

Obiad:

Spaghetti bolognese z parmezanem

Podwieczorek:

Shake truskawkowo-waniliowy

Kolacja:

Kotlety ziemniaczane z bekonem i twarogiem, sos aioli, mini sałatka

Śniadanie:

Domowe musli z orzechami i jogurtem wiśniowym

Obiad:

Kotlet a’la pożarski w sosie porowym z kaszą gryczaną i mizerią

Podwieczorek:

Sernik stracciatella z musem porzeczkowym

Kolacja:

Wytrawna tarta z kurczakiem i sosem beszamelowym

Śniadanie:

Twarożek z papryką i ziołami prowansalskimi, grahamka, ogórek zielony.

Obiad:

Dorsz po libańsku z pietruszkowym bulgurem i pieczonymi warzywami

Podwieczorek:

Budyń owsiany ze słonym karmelem i orzechową kruszonką

Kolacja:

Zupa krem brokułowo-groszkowa z prażonymi pestkami dyni i groszkiem ptysiowym

Śniadanie:

Owsianka bounty z musem malinowym i gorzką czekoladą

Obiad:

Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie musztardowym z kaszą pęczak i surówką krymską

Podwieczorek:

Ciasto blondie z białej fasoli z owocami

Kolacja:

Chłopski garnek z kiełbasą, fasolą i ziemniakami


Menu

Dieta Sport

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jagodowa jaglanka z kiwi i gruszką z prażonymi płatkami migdałów

Drugie śniadanie:

Zupa krem z porów i szpinaku, grissini

Obiad:

Kurczak hoisin z warzywami na makaronie ryżowym.

Podwieczorek:

Fit sernik stracciatella

Kolacja:

Miska obfitości z pęczakiem, fasolką, tuńczykiem i jajkiem

 

 

 

 

Śniadanie:

Pasta z pieczonych warzyw, Pieczywo chrupkie wieloziarniste, warzywa

Drugie śniadanie:

Koktajl malinowy z płatkami jaglanymi i odżywką białkową

Obiad:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Podwieczorek:

Crumble ze śliwkami

Kolacja:

Kurczak w sosie bazyliowo-słonecznikowym z kuskusem

 

 

 

 

Śniadanie:

Francuskie naleśniki z pomarańczami i truskawką

Drugie śniadanie:

Proteinowy koktajl wiśniowo-bananowy

Obiad:

Pierś z indyka zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Podwieczorek:

Fit ciasto Kinder Country

Kolacja:

Sałatka z szarpaną wieprzowiną, pełnoziarnista grzanka

Śniadanie:

Jajecznica z kurkami, pieczywo

Drugie śniadanie:

Ciastka owsiane z mango z pomarańczowym twarożkiem

Obiad:

Wołowina w orientalnej marynacie z warzywami na makaronie Chow Mein

Podwieczorek:

Deser fit tiramisu

Kolacja:

Piersi kurczaka zapiekane w pomidorach z ciecierzycą

Śniadanie:

Owsianka kawowa z truskawkami i nasionami szałwi hiszpańskiej

Drugie śniadanie:

Barszcz z botwinką i jajkiem

Obiad:

Spaghtetti alla puttanesca

Podwieczorek:

Brownie z batata

Kolacja:

Tortilla z indykiem i mango, sos sweet chili

Śniadanie:

Omlet wiosenny z tzatzikami

Drugie śniadanie:

Granola brzoskwiniowa z jogurtem naturalnym, musem malinowym i gorzką czekoladą

Obiad:

Kurczak w sosie pomidorowym z jarmużem z kaszą pęczak

Podwieczorek:

Ajwar, paluchy drożdżowe z oregano

Kolacja:

Pełnoziarniste fusilli z indykiem w sosie dyniowo-kokosowym

 

Menu

Dieta Vege

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jagodowa jaglanka z kiwi i gruszką z prażonymi płatkami migdałów

Drugie śniadanie:

Zupa krem z porów i szpinaku, grissini

Obiad:

Warzywa na makaronie ryżowym.

Podwieczorek:

Banany w naleśnikowym cieście kokosowym

Kolacja:

Bajgiel z pastą  i ogórkiem kiszonym

 

Śniadanie:

Pasta z pieczonych warzyw, Pieczywo chrupkie wieloziarniste, warzywa

Drugie śniadanie:

Malinowy koktajl straciatella

Obiad:

Kotleciki vege w sosie paprykowym z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszony

Podwieczorek:

Crumble ze śliwkami

Kolacja:

Placuszki z zielonego groszku z sosem jogurtowym z miętą i warzywami

 

Śniadanie:

Francuskie naleśniki z pomarańczami i truskawką

Drugie śniadanie:

Zupa krem z zielonych warzyw

Obiad:

Kotleciki vege zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Podwieczorek:

Fit ciasto Kinder Country

Kolacja:

Sałatka z grillowanym halloumi i melonem

Śniadanie:

Frittata z burakiem i groszkiem , sos szczypiorkowy.

Drugie śniadanie:

Waniliowy budyń jaglany z ananasem i miętą

Obiad:

Gulasz wegetariański z i boczniakami z gryką i surówką z kiszonych ogórków

Podwieczorek:

Domowe ciastka owsiane z serkiem truskawkowym

Kolacja:

Placki z cukinii, sos koperkowo-jogurtowy

Śniadanie:

Risotto czekoladowe z owocami i orzechami

Drugie śniadanie:

Zupa buraczkowa z jajkiem i ziemniakiem, śmietana koperkowa.

Obiad:

 w sosie szpinakowym z ryżem basmati i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek:

Twarożek z daktylami i truskawkami.

Kolacja:

Orientalna sałatka z makaronem chow mein i warzywami.

Śniadanie:

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieczywo żytnie

Drugie śniadanie:

Granola czekoladowa z jogurtem greckim

Obiad:

Podwieczorek:

Brownie z batata

Kolacja:

Makaron soba z sosem pomidorowym i warzywami z pary.

Menu

Dieta Vege-Fish

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004

 

PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA  CZWARTEK PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jagodowa jaglanka z kiwi i gruszką z prażonymi płatkami migdałów

Drugie śniadanie:

Zupa krem z porów i szpinaku, grissini

Obiad:

Warzywa na makaronie ryżowym.

Podwieczorek:

Banany w naleśnikowym cieście kokosowym

Kolacja:

Bajgiel z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym

 

 

Śniadanie:

Pasta z pieczonych warzyw, Pieczywo chrupkie wieloziarniste, warzywa

Drugie śniadanie:

Malinowy koktajl straciatella

Obiad:

Kotleciki vege w sosie paprykowym z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszony

Podwieczorek:

Crumble ze śliwkami

Kolacja:

Placuszki z zielonego groszku z sosem jogurtowym z miętą i warzywami

Śniadanie:

Francuskie naleśniki z pomarańczami i truskawką

Drugie śniadanie:

Zupa krem z zielonych warzyw

Obiad:

Pierś z indyka zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Podwieczorek:

Fit ciasto Kinder Country

Kolacja:

Sałatka z grillowanym halloumi i melonem

Śniadanie:

Frittata z burakiem i groszkiem , sos szczypiorkowy.

Drugie śniadanie:

Waniliowy budyń jaglany z ananasem i miętą

Obiad:

Gulasz wegetariański z i boczniakami z gryką i surówką z kiszonych ogórków

Podwieczorek:

Domowe ciastka owsiane z serkiem truskawkowym

Kolacja:

Placki z cukinii, sos koperkowo-jogurtowy

.

 

Śniadanie:

Risotto czekoladowe z owocami i orzechami

Drugie śniadanie:

Zupa buraczkowa z jajkiem i ziemniakiem, śmietana koperkowa.

Obiad:

Halibut grillowany z cytryną i imbirem z puree z zielonego groszku i surówką wiosenną

Podwieczorek:

Twarożek z daktylami i truskawkami.

Kolacja:

Orientalna sałatka z makaronem chow mein i warzywami.

Śniadanie:

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieczywo żytnie

Drugie śniadanie:

Granola czekoladowa z jogurtem greckim

Obiad:

Podwieczorek:

Brownie z batata

Kolacja:

Makaron soba z sosem pomidorowym i warzywami z pary.

Menu

Dieta Ketogeniczna

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004

 

PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jajecznica z pieczarkami, boczkiem i szczypiorkiem, keto pieczywo

Drugie śniadanie:

Ciasto z truskawkami

Obiad:

Kurczak w sosie cytrynowym z prażonymi migdałami i ryżem z kalafiora

Kolacja:

Zapiekanka wegetariańska z porem, pomidorkami koktajlowymi i mozzarelllą

Śniadanie:

Jajka na szynce wiejskiej ze szczypiorkiem, warzywami i dipem majonezowo jogurtowym

Drugie śniadanie:

Pancakes na mące migdałowej z jagodami i miętą

Obiad:

Marynowana polędwiczka wieprzowa z surówką brokułową

Kolacja:

Sałatka z wędzonym kurczakiem i sosem greckim

 

Śniadanie:

Placuszki z mąki migdałowej z serkiem i wędzonym łososiem

Drugie śniadanie:

Pikantna zupa krem z pieczarek z serkiem mascarpone

Obiad:

Kotleciki azjatyckie z orzechową fasolką szparagową i surówką z kapusty pekińskiej

Kolacja:

 Leczo z kurczakiem

Śniadanie:

Kolorowy twarożek z keto bułeczką

Drugie śniadanie:

Koktajl białkowy malinowo-truskawkowy

Obiad:

Makaron konjac orientalny z indykiem, i prażonymi orzeszkami

Kolacja:

Szarpana wieprzowina z hummusem z awokado i pomidorkami

Śniadanie:

Placuszki z cukinii i halloumi z sosem serowym

Drugie śniadanie:

Zielony keto-koktajl

Obiad:

Halibut w sosie bazyliowym na sałatce z groszku cukrowego

Kolacja:

Zapiekanka szpinakowa z wędzonym boczkiem i sosem sriracha

 

Śniadanie:

Keto „owsianka” migdałowa z musem truskawkowym, prażonymi wiórkami kokosa i pomarańczą

Drugie śniadanie:

Keto bułeczki z nadzieniem paprykowo-pieczarkowym z sosem szczypiorkowym

Obiad:

Indyk w sosie słodko – pikantnym z kalafiorowym gnocchi

Kolacja:

Pizza fat head z pesto z jarmużu i sosem aioli

Menu

Kuchnia Polska

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Menu

Dieta Lunchbox

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jagodowa jaglanka z kiwi i gruszką z prażonymi płatkami migdałów

Obiad:

Kurczak hoisin z warzywami na makaronie ryżowym.

Kolacja:

Bajgiel z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym

 

 

Śniadanie:

Pasta z pieczonych warzyw, Pieczywo chrupkie wieloziarniste, warzywa

Obiad:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Kolacja:

Placuszki z zielonego groszku z sosem jogurtowym z miętą i warzywami

Śniadanie:

Francuskie naleśniki z pomarańczami i truskawką

Obiad:

Pierś z indyka zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Kolacja:

Sałatka z grillowanym halloumi i melonem

Śniadanie:

Frittata z burakiem i groszkiem , sos szczypiorkowy.

Obiad:

Gulasz wołowy z gryką i surówką z kiszonych ogórków

Kolacja:

Placki z cukinii, sos koperkowo-jogurtowy

Śniadanie:

Risotto czekoladowe z owocami i orzechami

Obiad:

Tilapia w sosie szpinakowym z ryżem basmati i surówką z kiszonej kapusty

Kolacja:

Orientalna sałatka z makaronem chow mein i warzywami.

Śniadanie:

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieczywo żytnie

Obiad:

Pulpety wołowo-wieprzowe z oliwkami i suszonymi pomidorami,surówka i kasza jęczmienna

Kolacja:

Makaron soba z sosem pomidorowym i warzywami z pary.

Menu

Dieta Lunchbox

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Jagodowa jaglanka z kiwi i gruszką z prażonymi płatkami migdałów

Drugie śniadanie:

Zupa krem z porów i szpinaku, grissini

Obiad:

Kurczak hoisin z warzywami na makaronie ryżowym.

 

 

Śniadanie:

Pasta z pieczonych warzyw, Pieczywo chrupkie wieloziarniste, warzywa

Drugie śniadanie:

Malinowy koktajl straciatella

Obiad:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Śniadanie:

Francuskie naleśniki z pomarańczami i truskawką

Drugie śniadanie:

Zupa krem z zielonych warzyw

Obiad:

Pierś z indyka zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Śniadanie:

Frittata z burakiem i groszkiem , sos szczypiorkowy.

Drugie śniadanie:

Waniliowy budyń jaglany z ananasem i miętą

Obiad:

Gulasz wołowy z gryką i surówką z kiszonych ogórków

Śniadanie:

Risotto czekoladowe z owocami i orzechami

Drugie śniadanie:

Zupa buraczkowa z jajkiem i ziemniakiem, śmietana koperkowa.

Obiad:

Tilapia w sosie szpinakowym z ryżem basmati i surówką z kiszonej kapusty

 

Menu

Dieta Home Office

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Drugie śniadanie:

Zupa krem z porów i szpinaku, grissini

Obiad:

Kurczak hoisin z warzywami na makaronie ryżowym.

Podwieczorek:

Banany w naleśnikowym cieście kokosowym

Drugie śniadanie:

Malinowy koktajl straciatella

Obiad:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Podwieczorek:

Crumble ze śliwkami

Drugie śniadanie:

Zupa krem z zielonych warzyw

Obiad:

Pierś z indyka zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Podwieczorek:

Fit ciasto Kinder Country

Drugie śniadanie:

Waniliowy budyń jaglany z ananasem i miętą

Obiad:

Gulasz wołowy z gryką i surówką z kiszonych ogórków

Podwieczorek:

Domowe ciastka owsiane z serkiem truskawkowym

Drugie śniadanie:

Zupa buraczkowa z jajkiem i ziemniakiem, śmietana koperkowa.

Obiad:

Tilapia w sosie szpinakowym z ryżem basmati i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek:

Twarożek z daktylami i truskawkami.

Drugie śniadanie:

Granola czekoladowa z jogurtem greckim

Obiad:

Pulpety wołowo-wieprzowe z oliwkami i suszonymi pomidorami,surówka i kasza jęczmienna

Podwieczorek:

Brownie z batata

i

Menu

Dieta Home Office

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK  WTOREK  ŚRODA  CZWARTEK  PIĄTEK SOBOTA

Drugie śniadanie:

Zupa krem z porów i szpinaku, grissini

Obiad:

Kurczak hoisin z warzywami na makaronie ryżowym.

Kolacja:

Bajgiel z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym

 

Drugie śniadanie:

Malinowy koktajl straciatella

Obiad:

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Kolacja:

Placuszki z zielonego groszku z sosem jogurtowym z miętą i warzywami

Drugie śniadanie:

Zupa krem z zielonych warzyw

Obiad:

Pierś z indyka zapiekana pod porami, gnocchi, pieczone warzywa

Kolacja:

Sałatka z grillowanym halloumi i melonem

Drugie śniadanie:

Waniliowy budyń jaglany z ananasem i miętą

Obiad:

Gulasz wołowy z gryką i surówką z kiszonych ogórków

Kolacja:

Placki z cukinii, sos koperkowo-jogurtowy

Drugie śniadanie:

Zupa buraczkowa z jajkiem i ziemniakiem, śmietana koperkowa.

Obiad:

Tilapia w sosie szpinakowym z ryżem basmati i surówką z kiszonej kapusty

Kolacja:

Orientalna sałatka z makaronem chow mein i warzywami.

Drugie śniadanie:

Granola czekoladowa z jogurtem greckim

Obiad:

Pulpety wołowo-wieprzowe z oliwkami i suszonymi pomidorami,surówka i kasza jęczmienna

Kolacja:

Makaron soba z sosem pomidorowym i warzywami z pary.

Menu

Dieta Low IG
Dieta o niskim indeksie glikemicznym

Obowiązuje
od 06/05/2024 do 11/05/2004
PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK SOBOTA

Śniadanie:

Pełnoziarnisty omlet cesarski z musem truskawkowym, gorzką czekoladą i prażonymi wiórkami kokosa

Drugie śniadanie:

Zupa krem z pieczonych pomidorów z mozzarellą i grzankami razowymi

Obiad:

Kremowy kurczak po toskańsku z makaronem pełnoziarnistym

Kolacja:

Papryka faszerowana warzywami i mięsem, dip czosnkowy

 

 

 

Śniadanie:

Owsianka bounty z musem malinowym i kakao

Drugie śniadanie:

Rolada szpinakowa z kremowym serkiem chrzanowym i wędzonym łososie

Obiad:

Duszona wieprzowina w lekkim sosie paprykowym z pęczakiem i kolorowym colesławem

Kolacja:

Focaccia pełnoziarnista z rozmarynem i pastą oliwkową

Śniadanie:

Tortilla śniadaniowa z serkiem, szynką, awokado i warzywami

Drugie śniadanie:

Budyń owsiany z musem wiśniowym i prażonymi płatkami kokosa

Obiad:

Indyk teriyaki z kolendrowym ryżem basmati i fasolką szparagową z sezamem

Kolacja:

Pizza na cieście z kalafiora z Prosciutto, pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i rukolą, sos czosnkowy

 

 

Śniadanie:

Zielone naleśniki szpinakowe z serkiem jagodowym i owocami (IG)

Drugie śniadanie:

Boczniaki w sosie sojowym z warzywami i quinoa

Obiad:

Gulasz wołowy z papryką z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Kolacja:

Szaszłyki drobiowo-wieprzowe z cukinią i pieczarkami, sos czosnkowy, tabbouleh z kaszy bulgur z pomidorami, ogórkiem, papryką i miętąMakaron pełnoziarnisty z kurczakiem, suszonymi pomidorami i zielonym pesto

Śniadanie:

Mix śniadaniowy z białym serem, warzywami i pestkami dyni, pieczywo graham

Drugie śniadanie:

Bibimbap z ryżem, warzywami i jajkiem sadzonym, sos sezamowo-limonkowy

Obiad

Pieczona sola na szpinaku z ziemniakami i salsą paprykową

Kolacja:

Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, suszonymi pomidorami i zielonym pesto

 

Śniadanie:

Wytrawne pancakes z cheddarem z dipem pietruszkowym i warzywami

Drugie śniadanie:

Fit monte z musem truskawkowym i orzechami laskowymi

Obiad

Pierś z kurczaka zapiekana pod porami z kaszą orkiszową i surówką z białej kapusty

Kolacja:

Pasta z wędzonej makreli z chlebem żytnim i kiszonym ogórkiem